top of page
  • AB Ballonvaren

Weersomstandigheden voor een ideale vlucht

De gunstige invloed van het weer op ballonvaren

De weersomstandigheden spelen een belangrijke rol in het verloop van een ballonvlucht. Wilt u genieten van een rustige vlucht met mooie uitzichten? Dan is het verstandig om daarvoor het meest geschikte moment uit te kiezen. Het is altijd nodig om de weersverwachtingen te checken om veilig de lucht in te gaan. In deze blog geven we hier uitleg over.


ballonvaart

De luchtstroming tijdens de ballonvlucht

Voor het voortbewegen van de ballon is er een bepaalde mate van luchtstroming nodig. De windrichting is 100% bepalend voor de route die u volgt. Check dus voor aanvang van uw ballonvlucht de windkracht en windrichting. Tijdens het ballonvaren mag er geen thermiek zijn. Essentieel is een volledig stabiele atmosfeer.

Stabiel en helder weer voor een ideale ballonvlucht

De luchtdruk is sterk bepalend voor het weer. Een stijging van de luchtdruk geeft aan dat de weersomstandigheden gaan verbeteren. Een constant blijvende hoge waarde duidt erop dat het weer stabiel blijft en het mooie weer voorlopig aanhoudt. Vanwege de goede voorspelbaarheid van het weer bij hoge luchtdruk is dit het meest ideale moment om op te stijgen voor een ballonvaart.

Er mogen wolken zijn, maar die moeten zo hoog zitten dat ze de zichtbaarheid niet hinderen. Niet alleen geniet u tijdens uw reis per luchtballon zo maximaal van de omgeving, maar ook is het dan gemakkelijker voor de ballonvaarder om herkenningspunten te vinden. Wanneer onweer wordt voorspeld, wordt het ten zeerste afgeraden om de lucht in te gaan. Dit vanwege de gevaarlijke omstandigheden die zich tijdens de vlucht kunnen voordoen. Wilt u binnenkort een ballonvlucht in Oost-Vlaanderen boeken? Raadpleeg dan van tevoren de weersdiensten voor de meest actuele en nauwkeurige weersinformatie.


Contacteer nu Atlantic Ballooning in Destelbergen voor een betoverende ballonvlucht.


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page