top of page
  • AB Ballonvaren

Is het koud in een luchtballon?

De juiste kleding kiezen voor de ballonvaart

Als u van plan bent om een eerste ballonvaart te maken, kan je niet goed inschatten welke kleding u moet dragen. Om u te helpen geeft deze blog u wat advies over welke temperatuur u mag verwachten tijdens een ballonvaart. Is het er koud omdat u hoog zit en er veel wind kan zijn? Met de juiste voorbereiding bent u er zeker van dat u het comfortabel zal hebben tijdens het volledige avontuur.


ballonvaart

Is het koud tijdens een ballonvaart?

Ballonvluchten zijn een geweldige manier om de wereld vanuit een nieuw perspectief te bekijken. De vlucht brengt u hoog boven de grond, waar het uitzicht spectaculair is. Veel mensen aarzelen echter om in een ballon te vliegen omdat ze zich zorgen maken over de temperaturen. Is het echt koud? Hebt u een jas nodig om in een luchtballon mee te vliegen? Maakt u zich geen zorgen, bij ballonvaarten is het nooit koud in de lucht!


De vlam die in de heteluchtballon brandt, wanneer de piloot de brander gebruikt, is heel krachtig, om de binnenkant van de ballon tot een bepaalde temperatuur te verwarmen. De stralingswarmte van de vlam en de ballon houdt de mensen in de mand warm. Daarnaast is er geen afkoeling door de wind, omdat de ballon met de wind mee gaat-in de mand waait het dus niet.

Wat draag ik het best van kledij?

Voor het opstijgen en na de landing sta je in de wind, en kan je niet genieten van de stralingswarmte van de ballon. Het is dus best dat je de kledij draagt die je op die dag aan zou trekken om een boswandeling te maken. Tijdens de vaart is het warmer als op de grond, dus dan zal je wel wat willen uittrekken. Daarom is het goed dat je bovenkledij uit meerdere laagjes bestaat. Platte schoenen die vuil mogen worden zijn belangrijk, want we landen ergens in een veld.


Zin in een ballonvaart in het Waasland? Neem contact op met AB Ballonvaarten.

6 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page